pondelok 10. septembra 2012

Waiting for ¤ 3

Opäť sa hlásim s filmami roku 2012, táto štvorka bude o čosi strašidelnejšia ako predošlé dve. Teda aspoň dúfam, vybrala som si totiž filmy, ktoré nesú spoločné dve kategórie - horor a thriller. Ja osobne som na ne zvedavá, pretože dobrý horor som už nevidela skutočne dlho a kto by sa čas od času rád nebál tak, že by potom od strachu nezavrel v noci oči a nezhasol lampu? 


 Kliatba z temnôt

Mladá dívka si jednoho dne koupí ve výprodeji starožitnou krabičku. Netuší však, že se uvnitř skrývá zákeřný zlý duch. Dívčin otec a jeho bývalá žena se snaží najít způsob, jak zrušit kletbu, která byla na jejich dceru uvržena. 




 

 Diabol v tele

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži.

Černobyľské denníky

V tomto filme ide o príbeh skupiny šiestich mladých turistov, ktorých nudia klasické ponukové katalógy cestovných kancelárii a chceli by zažiť niečo naozaj výnimočné, čo sa vymyká bežným dovolenkovým predstavám. Najmú si sprievodcu, ktorý im sľubuje extrémny zážitok - exkurziu do mesta Pripjať, kde voľakedy bývali zamestnanci černobyľského jadrového reaktora. Napriek mnohým varovaniam sa tam vyberú, aby čoskoro zistili, že katastrofa spred 25 rokov si vyberá svoje obete aj v súčasnosti. Mesto duchov nie je totiž opustené úplne..

The Sleeper

Píše sa rok 1981, dievčatá zo sesterstva Alpha Gamma Theta si pripravujú u Cindy, jednej zo svojich členok večierok, na ktorom majú nové členky zložiť prísahu. Dobre zorganizovaná party je takmer bez chyby, až na hosťa, ktorého nik nepozval. Ten rozbehne napínavú hru na mačku a myš. Keď v dome zazvoní telefón, v slúchadle sa ozve jeho hlas a ten oznámi, kto bude ďalšia obeť. Zvyšok už vybaví kladivo v jeho rukách. Každým úderom sa počet členok sesterstva znižuje a strach a hrôza narastá. Dostane polícia vraha skôr ako on stihne všetkých vyvraždiť?








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára