sobota 1. novembra 2014

Final Destination Project (3)


„Zítra uplyne přesně rok ode dne, co letadlo společnosti ???, let 180 krátce po svém startu z Kennedyho letiště explodovalo. Tato tragická nehoda nejvíce zasáhla střední školu v Mount Abraham. Zahynulo čtyřicet jejich studentů a čtyři členové učitelského sboru.“

Druhý diel mám napozeraný asi najmenej zo všetkych, neviem či je to nejaká kliatba druhých dielov, ale patrí tiež medzi moje najmenej obľúbené diely. Samozrejme čo sa týka umierania, človek si príde na svoje, ale akosi zaostávajú postavy a ich herecké výkony a taktiež prostredie tohto filmu mi celkovo pripadá také pochmúrne a nie veľmi zaujímavé. 


Čo uvidíte?

Na rozdiel od prvého dielu sa tentokrát budeme držať trochu pri zemi, presnejšie, úplne pri zemi, nakoľko v prvej časti sme videli haváriu lietadla, teraz vidíme partiu študentov, ako sa vydajú na prázdniny mimo domu. Samozrejme celý film už od začiatku sprevádzajú rôzne informácie o tragickom lete 180 a nesmieme zabudnút na Highway to Hell, ktorá bude náhodou hrať v rádiu pri prepínaní staníc. Celkovo úvodná scéna predstavuje len predstavovanie jednotlivých obetí havárie, keďže sa jedná o osoby, ktoré spolu nemajú nič spoločné.
Spočiatku nevinná jazda skupiny kamarátov sa zmení na hororovú scénu na diaľnici, kedy uvoľnené kmene stromu z kamiónu padajú na cestu a relatívne divoko sa začnú pohybovať po ceste, až kým nezvalcujú pár aút a nezabije pár ľudí. Do toho pár nesústredených šoférov, zbytočne rýchly motorkách, opitý šofér nákladiaku, chlapec, ktorý drží hráčkárske autá a naráža nimi do seba, znamení toľko, že by sa z toho jeden posral. Ďalej to už pokračuje rovnako. Ukáže sa, že to všetko bola len vidina mladej Kimberly a tá svojím hysterickým konaním zachráni pár životov. Tie sú však naďalej na zozname smrti...


Koho uvidíte?
V hlavnej roli nebojácnu A.J. Cook (Kimberly Corman), ktorá spolu s fešným policajtom Michaelom Landesom (Thomas Burke) odhalí všetky možné tajomstvá-netajomstvá, dokonca z psychiatrickej liečebne Ali Larter (Clear Rivers), ktorá ako jediná preživšia z Letu 180 pobýva v uzavretej cele, pretože iba tam na ňu smrť nemôže. Potom sa tu objavú postavy, ktoré vo filme nepobudnú dlho ako napríklad trojica Kimberliných kamošov Sarah Carter (Shaina), Alejandro Rae (Dano) a Shaun Sipos (Frankie). Potom takí, ktorí si pohrajú trochu dlhšie ako napríklad protivná matka Lynda Boyd (Nora Carpenter) s protivným synáčikom Jamesom Kirkom (Tim), úplne najmenej sympatickej dvojice, ktorá k sebe ale nepatrí T.C. Carson (Eugene Dix) a Jonathan Cherry (Rory). Potom štastný výherca lotérie, ktorý tiež svoju záchranu z nehody nebude oslavovať dlho David Paetkau (Ewan Lewis), slečna v slušivom obleku, ktorá zomrie skutočne pozoruhodne Keegan Connor Tracy (Kat) a napokon Justina Machado (Isabella Hudson), ktorá mohla všetkých zachrániť, ale akosi si to Kimberly s fešným policajtom zle vypočítali. Celkovo tu máme fakt skupinku nie veľmi známych hercov, ktorí sa síce veľmi snažia, ale pre mňa bola dvojka len priemerným dielom a v celej sérii je rozhodne na konci.

"Kimberly Cormanová: Počkejte, ona je nebezpečná?
Ošetřovatelka: Ne, ale myslí, že vy ano."


Pár zaujímavostí

Děj filmu se odehrává přesně rok po 1. díle.
Všichni moderátoři zpráv jimi byli i ve skutečném životě. Pracovali v místních stanicích ve Vancouveru.
Původně měly být při havárii na dálnici skutečné klády, ty se však dostatečně neodrážely od země a byly nahrazeny počítačovou animací.
Kvůli natáčení obrovské dopravní nehody bylo uzavřeno několik kilometrů dálnice po několik dní.
Kniha, kterou čte Tim je " Pytel kostí " od Stephena Kinga.
Během filmu můžete spatřit ústřižky novin, na kterých jsou zobrazeny postavy z původního filmu Nezvratný osud. Zřetelně lze vidět Devon Sawa, Chad Donella a Kerr Smith. Všechna tři jména postav (Alex Browning, Tod Waggner and Carter Horton) jsou zmíněny v tomto pokračování.
Spoiler: Policajné auto, ktoré je pri nehode na diaľnici, má nešťastné číslo 13. Hovorí to Thomas Burke (Michael Landes) do vysielačky, keď ohlasuje nehodu.
Spoiler: Keď si Evan Lewis (David Paetkau) ide zohriať v mikrovlnke čínu, spadne mu do krabičky plastová magnetka písmena z chladničky. Na chladničke ostanú ešte 3 ružové písmená, ktoré tvoria slovo EYE, čiže oko, ktoré mu o chvíľu prebodne rebrík.
Zdroj: csfd.cz; kfilmu.net 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára