pondelok 13. augusta 2012

Waiting for ¤ 1

 Popri pozeraní všetkých možných starších filmov netreba zabúdať, že k nám každoročne pribúdajú aj tie nové a že kiná aj po poslednej premiére Harryho Pottera ostali otvorené. Ja osobne som si vybrala z tohtoročných noviniek vybrala 24, dovoľte mi teda len krátky popis prvých štyroch. Ide o komédie, pretože predsa len treba začať trochu veselším tónom.


 Slečna nebezpečná

Poněkud ztřeštěná Stefanie Plum je na tom mizerně. Nemá práci, nemá peníze, nemá manžela a navíc jí právě zabavili auto. Od svého bratránka dostává nabídku práce v jeho firmě, která chytá osoby, jež se nedostavily k soudu. Za jednoho takového výtečníka může shrábnout třeba i deset tisíc dolarů. Připadá jí to jako skvělá možnost výdělku a rozhodne se to zkusit. Jejím prvním případem je Joe Morelli, šaramantní bývalý policista obviněný z vraždy. Má to však háček, Morelli je její kamarád z dětství, ba možná dokonce i víc než kamarád...


 Five-year engagement

Americká komedie vypráví o strastiplné cestě zamilovaného páru k jejich vysněnému svatebnímu dni, který by měl být samozřejmě dokonalý a jeho datum správně načasované. Bohužel, jak už to v životě bývá, ideální okamžik se hledá jen velmi těžko. Proto sledujeme neobvykle dlouhé zásnuby Toma (Jason Segel) a Violet (Emily Blunt), které nabízejí řadu veselých příhod. Komediálnímu pojetí snímku nahrává i volba režiséra, kterým je Nicholas Stoller.


Ako porodiť a nezblázniť sa

Televizní hvězda a fitness guru Jules a její partner Evan přichází na to, že život ve světle reflektorů je absolutně nic proti těhotenství. Přemoudřelá dětská spisovatelka Wendy ochutná svou vlastní medicínu, když s ní začnou mlátit hormony. Její manžel Gary se snaží, aby ho nepřeválcoval vlastní otec alfa samec, který čeká dvojčata se svou mladou a krásnou ženou Skyler. Rosie a Marco se musí poprat s otázkou: Co dělat, když první těhotenství přijde dřív než první rande? Fotografka Holy se chystá na cestu přes celou zeměkouli, aby adoptovala dítě. Její muž Alex si tím nápadem není tak jistý a snaží se svou paniku zklidnit ve skupince zasloužilých otců, kde platí základní pravidlo: „Žádné odsuzování!“ Každému se přece někdy stane, že mu spadne dítě do záchodu nebo sní cigaretu, popřípadě vyzvedne z jeslí cizí dítě.


Méďa

John (Mark Wahlberg) byl jako malý velmi opuštěný, i proto pronesl to pošetilé přání, aby jeho plyšový vánoční dárek začal mluvit. Stal se zázrak a mluvící medvěd se stal mediální hvězdou a miláčkem davů. Jak roky ubíhaly, chlupatému Tedovi zůstal jediný fanoušek – John. Ti dva si náramně notují v pohledu na život (maximální pohoda), na holky (divošky mají přednost), na práci (jen když není zbytí) a John i díky tomu velkoryse přehlíží, že okolí se na jeho soužití s méďou dívá čím dál rozpačitěji. Sežrat mu to dává především jeho holka Lori (Mila Kunis), která je sice nadmíru tolerantní, ale i u ní platí přísloví o chození se džbánem pro vodu. Takže když se ucho utrhne, dostává John nekompromisní ultimátum. Buď Lori, nebo plyšák. A tak se John ocitá na zásadní životní křižovatce, ze které vede jen jedna cesta. Nebo to tak aspoň vypadá.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára