utorok 13. augusta 2013

Waiting for ¤ 8

August v plnom prúde, rovnako prázdniny a keďže je mnohým ľúto, že sa dni voľna chýlia ku koncu, bolo by vhodné si ich spríjemniť a nechať sa rozveseliť ani nie tak dobrou komédiou, ako dobrou paródiou. Ja osobne som veľkým fanúšikom Scary Movie (aj keď uznávam, že dvojka nebola bohviečo) a tak som zvedavá na najnovšiu časť, hlavne dúfam, že ma nesklame, no a ktomu sa pridružili ešte dva filmíky.


  Scary Movie 5


Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý.


 Pár nenormálnych aktivít


Když se konečně Malcolm rozhodně pověsit staromládenectví na hřebík a dovolí své přítelkyni, aby se k němu nastěhovala, netuší, kdo přivandruje s ní. Po pár podivných událostech se Malcolm s Keishou rozhodnou podivné aktivity natočit a zjistí, že Keishu posedl šílený duch. Malcolm povolá na pomoc kněze, aby ducha z Keishy vyhnal a zachránil tak jejich vztah a především Malcolmův sexuální život…


Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic


Jestli jste jako malí tuhle klasickou pohádku neslyšeli, tvůrci vám ji v průběhu úvodních titulků pro jistotu odvyprávějí. Pak už se ale jde na věc. Ocitáme se v typickém středověkém městečku, které sužují obvyklé dobové problémy, včetně únosů místních dětí, jež prý mají na svědomí čarodějnice obývající okolní hluboké lesy. Zdejší ochránce zákona (Peter Stormare) sice tvrdí, že na to stačí sám, ale očividně si lže do kapsy. Starosta proto pozve na záchrannou misi dvě celebrity, legendární lovce čarodějnic Jeníčka a Mařenku. Sourozenci se pustí po stopách únosců s vervou sobě vlastní a jejich práce brzy začne přinášet výsledky. Bohužel jiné, než jaké by si přáli. Zjistí totiž, že proti nim stojí síly mnohokrát mocnější než všechno, čemu museli doposud čelit. Navzdory Jeníčkově cukrovce (jako malý se jednou přejedl perníkem, chudák!) a Mařenčinu kostlivci ve skříni, o němž se nesluší mluvit, se pustí do boje proti mocné přesile, ale zda se i tentokrát dočkají šťastného konce, je ve hvězdách.

6 komentárov:

  1. Janko a Marienka je jeden z mojich najobľúbenejších filmov :)
    A Scary Movie sa mi páčili len prvé dve diely :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa Scary druhý moc nie, a tento posledný bez Anny Faris nie je ono :(

      Odstrániť
  2. Jeníček a Mařenka je vážně skvělej film! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak z týchto filmov by som chcela vidieť to netradične spracovanie Janka a Marienky, lebo poster je fakt úžasný :D

    OdpovedaťOdstrániť