streda 7. augusta 2013

Zo starej knižnice (6)



Každý z nás má knihy, ktoré čítal predtým ako sa dostal k blogom a k internetu, tvoria súčasť našich životov. Myslím, že nie je na škodu tieto knihy vytiahnuť na svetlo sveta rovnako knihy, ktoré čítame teraz, venovať im kúsok na našich blogoch a možno tak sledovať ako sa vyvíjal náš čitateľský vkus počas nášho dospievania.
 Kniha Čarodejná metla je podľa mňa v skutku čarovná. Na tú dobu netradičný a osviežujúci príbeh, ktorý by chcel prežiť asi každý z nás. Veď by to bolo také jednoduché, len tak si lietať na metle alebo zažívať rôzne dobrodružstvá. Som rada, že som v detstve narazila aj na túto knihu.
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/13/l13718.jpg Názov: Čarodejná metla 


Autor: Mary Nortonová
Vydalo: Mladé letá
Rok: 2003
Ilustrátor: Vladimíra Pčoková
Hlavná postava: Larey, Charles, Paul
Vedľajšie postavy: Englantine Priceová, Emelius

V jedno letné ráno sa tri deti zoznámia so slečnou Englantine Priceovou, ktorá ich zavedie do sveta kúziel. Cez deň hrá na klavíri a rada sa vozí na bicykli ale v noci radšej lieta na metle a verí elixíry. Dokáže aj obdivuhodné veci a deťom sa odvďačí čarovným gombíkom. Stačí len správne skrútnuť a posteľ s nimi odletí hocikam na svete, aj na ostrov plný ľudožrútov alebo na návštevu do minulosti. Pravda, aj čarovať treba vedieť. O tom sa deti presvedčia, keď všetci nasadnú na jednu metlu, alebo keď s posteľou parkujú na námestí a prichytí ich mestský policajt. A to ešte nie je všetko…

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára