štvrtok 13. decembra 2012

Darren Shan - Skúšky smrti (The Saga of Darren Shan ¤ 5)

"Je nesmysl chtít po slepci, aby maloval, nebo po němém člověku aby zpíval. A taky by byl nesmysl, kdyby poloupír soutěžil s plným upírem."
Názov: Skúšky smrti
Originál: Trials of Death
Autor: Darren Shan
Vydalo: ALBATROS, 2006, 155 strán

Séria: The Saga of Darren Shan ¤ 5
V pátém hororovém příběhu Darren Shan podstoupí na základě rozhodnutí upířích knížat pět zkoušek Prověření, jež nejsou lehká ani pro dospělé upíry. Selže-li při nich, bude odveden do Síně smrti... 

Po predošlej časti som bola na túto veľmi zvedavá, nakoľko to konečne vyzeralo, že sa začne niečo diať. A veruže kniha splnila moje očakávania, dokonca myslím, že ešte ich aj mierne prekonala. Neodohrávalo sa tam nič extra hrozné, zato nervy mi išlo v niektorých momentoch priam roztrhať.

V tejto časti je Darren nútený vykonať skúšky smrti, aby dokázal, že je skutočne hodný stať sa právoplatným upírom a taktiež aby očistil seba aj pána Hroozleyho, ktorý ho premenil aj napriek jeho mladému veku a takisto za to, že mu nepovedal, čo všetko ho v upírskom živote čaká. Darren na tieto skúšky pristane, takisto pán Hroozley, aj keď mu je jasné, že bude treba veľa nielen odvahy ale i šťastia, aby sa Darrenovi tieto skúšky podarilo zvládnuť.

Môžeme tak sledovať Darrena ako zvláda skúšky a takisto zotavovanie medzi nimi, ale okrem toho sa tiež staneme svedkami toho, ako do Upírskej hory príde posledný upír a začne sa trojdňová oslava nemŕtvych, kedy si všetci chcú porozprávať historky, zatancovať, zabaviť sa. Taká väčšia rodinná slávnosť, ktorej by som sa osobne tiež rada zúčastnila. Aspoň niektorých častí.

V hore sa Darren takisto znova stretáva s novými upírmi, dokonca stretne aj ženu upírku, ktorá ho dokonca vyzve na súboj. Počas trojdňových osláv sa všetci upíri zabávajú a všetko zlé, čo na nich možno čaká odkladajú bokom. No len čo sa oslavy skončia, každý sa vráti k svojim povinnostiam a Darren pokračuje v skúškach.

Ja takisto idem pokračovať v ďalšej knihe, pretože koniec, ktorým nás kniha prekvapí je vskutku napísaný tak, že človek nemôže inak, len otvoriť pokračovanie a znova sa začítať do príbehu, ktorý sa tento krát znova poriadne rozbehol. (To putovanie na horu ma trochu nudilo, ale tu, tu je akcia nad akciu).


 

Opäť vcelku dobré hodnotenie, dúfam, že ostatné knihy budú minimálne také dobré.

Súčasť projektu: 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára