nedeľa 4. augusta 2013

Môj život s Disney rozprávkami

Mnohí z nás sa často stretávajú s týmto obrázkom, ktorý koluje po internete. Pred nejakou dobou som naň narazila aj ja a musím povedať, že je to pravda. Aspoň na mňa to teda platí úplne. Predsa len je fajn raz za čas si sadnúť k peknej a ak sa podarí aj vtipne urobenej rozprávke, počas ktorej môžete vypnúť a vychutnávať si príbeh, ktorý nie je priveľmi zložitý (nejde predsa o telenovelu), ale predsa dosť krásny na to, aby nás chytil za srdce.

Podobne ako na tento obrázok som raz na tumblr. narazila na článok, resp. pár obrázkov, ktoré odkazovali na to, že Labutia princezná a Anastázia nepatria medzi Disneyovské princezné a ani Disney filmami nie sú. Istú dobu som sa tým nejako nezaoberala, až dnes som si uvedomila, že ja vlastne ani poriadne neviem, ktoré vlastne sú tie pravé Disneyovské princezné. Nie že by to bola vec okolo ktorej sa točí svet, to nie, ale vzhľadom na vyššie uvedený fakt ma to zaujalo.

Zaujalo ma to natoľko, že som sa rozhodla pozrieť si filmy s princeznami a niektoré animované, ktoré zaujali moju pozornosť. Hneď som si našla zoznam animovaných Disney filmov a z nich povyberala asi 80 filmov, ktoré by som chcela vidieť. Rozdelila som si ich do niekoľkých skupín. Prvú skupinu tvoria samozrejme filmy s princeznami, čiže si konečne pozriem príbehy Snehulienky, Popolušky, Aurory, Bele, Jasmíny, Pocahontas a Tiany, ktoré som doteraz poznala len z Disney knižiek alebo vôbec a znova si pozriem Ariel, milovanú Mulan, Rapunzel a Meridu.

Druhú, najväčšiu skupinu tvoria zvieratá, samozrejme oživené a rozprávajúce a ich príbehy. Začneme pekne po poriadku Dumbom, Bambim, Lady a Trampom, mojou milou spomienkou z detstva Záchranármi Bernardom a Biankou, nesmie chýbať Leví kráľ, Život chrobáka či Kniha džunglí. A ani najnovšie poklady ako Nemo, Divočina, Ratatouille a najnovší Winnie the Pooh.

Tretiu skupinu som pôvodne chcela nechať len tak ako "ostatné filmy" ale nakoniec mi to nedalo a ešte som ju mierne roztriedila, sem teda patria filmy s deťmi  a to Pinocchio, Alica či Peter Pan. Nasleduje moja obľúbená skupina a to skupina oživených vecí a príšer ako Odvážny malý toaster, najznámejšie Toy Story, Príšerky, Autá, roztomilý Wall-E a ani najnovšie pripravované Lietadlá. Poslednou v tejto skupine sú hrdinovia a veci, ktoré som veľmi zaradiť nevedela ako napríklad Hore, Zvonár u matky božej, Herkules, Tarzan, Frankenweenie a Atlantída.

Toľko k mojím skupinám. Doma na papieri si už robím presné zoznamy toho, čo všetko ma čaká a teším sa na to, ako mi budú postupne pribúdať preškrtnuté riadky. A aj keď som si nestanovila žiadne časové obdobie, počas ktorého by som filmy chcela pozrieť, som úprimne zvedavá, kedy preškrtnem posledný.


5 komentárov:

  1. Milujem Disney rozprávočky 8P Tie novodobé sú už také, že to ani nepokladám za tie originálne princezné. pre mňa sú to Snehulienka, Šípková Ruženka, Bella a Ariel. Z týchto som videla aj veľmi staré verzie, ktoré ma dostali 8) Potom už tie novodobé ako Rapunzel, Tiana, Merida a spol...sú to krásne rozprávky, ale už také vynovené 8D Nikdy ale neodmietne skvelú Disney rozprávku, nech už je tam oživené čokoľvek. Dokonca som so sestrou zvykla pozerať aj Barbie edíciu a niektoré boli dosť dobré. Potom už s tým salónom a školou pre princezné a bohviečím už je to také divné.
    Všetko čo si vymenovala som videla niekoľkokrát a mám ich rada 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak tie staré sú najlepšie :) Ale tak všetko ide dopredu :D a tak nám tých princezien pribúda :D Mno som sa snažila menovať také tie známejšie, aj keď myslím, že tam ani jeden film nie je vyslovene neznámy

      Odstrániť
  2. ja som raz bola u babky a v telke na slovenských kanáloch nič normálne neišlo a nudila som sa jak šlak a tak som prepla na nejaký nemecký kanál a išla tam barbie a dvanásť tancujúcich princezien a strašne sa mi to páčilo:D a náhodou z neminy som síce maturovala, ale netrúfam si povedať, že ju nejak super viem, a celkom som aj chápala dej a rozumela im:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a inak super tipy, keď budem mať chuť rozhodne sa sem mrknem a mám to tu pekne pokope:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeeem :) ja tu postupne pridám aj kompletný zoznam myslím :) aby som to mala pekne po kope :)

      Odstrániť