pondelok 1. júla 2013

Ice Road Truckers

Ice Road Truckers (TV seriál)

Dokumentární / Reality-TV
USA, 2007, 46 min

Hugh Rowland .......... sám seba
Alex Debogorski .......... sám seba
Rick Yemm .......... sám seba
Drew Sherwood .......... sám seba
Lisa Kelly.......... sama seba

Mrzne, řidiči jsou připraveni a adrenalinová jízda kamionů po zamrzlých jezerech Kanady může začít.
Kdo se proboří? Kdo dojede do cíle? Dokumentární seriál s prvky reality show.

Poprvé se začal tento dokumentární seriál s prvky reality show vysílat v červnu 2007 na televizní stanici History Channel. Diváci s úžasem sledovali záběry filmařů, kteří doprovázeli řidiče kamionů na stovky kilometrů dlouhé cestě vedoucí severozápadním teritoriem Kanady až k severnímu polárnímu kruhu. Řidiči měli pouhé dva měsíce, kdy v této oblasti pořádně zamrznou jezera, aby přes ně mohli přejet, dorazit do zdejších dolů, přivézt horníkům materiál, zásoby a vybavení a odvézt tuny drahého nákladu. Podle přesně stanoveného itineráře a v šibeničním časovém limitu.
Teploty klesaly až 50 stupňů pod bod mrazu, všude byly hromady sněhu a často řádila vánice. Cesta skupinky odvážných řidičů se dá bez nadsázky nazvat pekelným výletem. Stokrát denně byli v ohrožení života, stokrát denně museli bleskurychle reagovat, aby vůbec mohli pokračovat. A ani jednou nepomyslet na to, co by se stalo, kdyby se s nimi probořil led. K umrznutí stačí minutový pobyt ve vodě..


Fuuuuha. Od malička ja veľké autá"môžem" aj napriek tomu som dlho chodila len okolo ukážok na tento seriál, ktorých teraz chodí na PrimeCool. Včera som sa však konečne odhodlala si ho pozrieť...a nemám slov. Je to úžasné. Sťahujem si prvú sériu a v noci som od nedočkavosti stihla hneď pozrieť prvý diel aj keď som nechcela (aby mi dlhšie vydržali).

Najprv som nečakala nič moc vzhľadom na to, že recenzie na csfd.cz neboli veľmi priaznivé alebo nadšené, tak som to od začiatku brala s rezervou, ale zistila som, že som nemusela. Myslím, že patrím k dostatočne veľkým fanúšikom, aby ma niečo také nadchlo. Akosi som zistila, že sa ma viac dotýka utopený kamión kdesi pod ľadom ako nejaký utopenec v telke. Možno je na mne niečo divné, ale bohužiaľ..je to tak. Som aká som.

Neviem sa dočkať ďalších častí, ktoré sa mi teraz sťahujú a takisto na časť s Lisou Kelly, ktorá je zrejme zatiaľ jediná žena v tejto komunite. Uvidím, viac sa dozviem, keď si toho viac pozriem. A to veru že pozriem, pretože som celá "žhavá"

Nebudem tu rozpisovať jednotlivé časti ako u iných seriálov, pretože v podstate sú o tom istom. (Ako väčšina seriálov) Ale toto ma proste nadchlo od prvej minúty...

V istých momentoch si dokonca hovorím, že toto raz budem robiť aj ja... ale to je z tých mojich snov asi ten fakt najšialenejší a najnezrealizovateľnejší. Na toto by si netrúfol ani môj otec s jeho "storočnou" praxou na kamióne. Tak zatiaľ pre mňa len takto.. cez obrazovku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára