streda 4. decembra 2013

Zo starej knižnice (8)


Každý z nás má knihy, ktoré čítal predtým ako sa dostal k blogom a k internetu, tvoria súčasť našich životov. Myslím, že nie je na škodu tieto knihy vytiahnuť na svetlo sveta rovnako knihy, ktoré čítame teraz, venovať im kúsok na našich blogoch a možno tak sledovať ako sa vyvíjal náš čitateľský vkus počas nášho dospievania.
 http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/48/l48772.jpg
K Anne som prišla ako slepá kura k zrnu ešte kedysi na základnej škole, keď k nám do triedy dorazil novučičký katalóg akéhosi vydavateľstva a prvé čo ma napadlo bolo objednať si prvú knihu. Annu som poznala dovtedy len zo seriálu, bola to vlastne kniha ktorú som trochu poznala, možno preto som siahla práve po nej. Tým sa začala písať história mojej knižnice (keďže som si tú knihu akoby zadovážila sama) a tým som sa zaviazala dokúpiť celú sériu (nemôžem nechať knihu osamote bez sestričiek). Poslednú Annu som dostala tuším o 5 - 6 rokov neskôr a konečne som si mohla s čistím svedomím usporiadať poličku.

Príbeh Anny zo zeleného domu pozná asi každý. Kto nie, nech si uteká prečítať knihy alebo aspoň pozrieť seriál. Neviem či ich je viac, či len jeden, ja si pamätám ten, ktorý chodil kedy si dávnejšie v telke (teraz si pripadám akoby som mala sto rokov). Ak hľadáte veselé príhody a neskôr romantiku a úprimnú lásku, tak je to príbeh pre Vás ako stvorený. Príbeh Anny je krásny. Neviem prísť na iné slovo, ktoré by ho podľa mňa vystihovalo presnejšie. Krásny, zaľúbený a veľmi dobre napísaný. Možno je to tým, že je úplne odlišný od tých, ktoré dnes nachádzame všade.

http://img.sk.prg.cmestatic.com/media/images/640x360/Mar2013/2410375.jpg

Ak máte čas a chuť, rozhodne si Annu prečítajte, aj ja si rozhodne dám re-reading.

http://data1.whicdn.com/images/87696707/large.jpg

8 komentárov:

  1. Anna ma vôbec nebavila :D Mám doma jednu časť a jej čítanie bolo pre mňa týraním. Ja zostávam pri mojich srdcovkách, s ktorými som začínala. Denníky princeznej, Artemis Fowl a Dievčatko z krajiny drakov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Artemis je super! A to tam nie je takmer žiadna romantika!! Anna mi ju vynahradila v plnej miere :D

      Odstrániť
    2. Je parádna a už na budúci rok mi vyjde posledný diel a budem mať doma všetky! :D

      Odstrániť
    3. Tak tak :) ja som na tom podobne :)

      Odstrániť
  2. Knihy som ešte nečítala, ale seriál je úžasný. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Seriál veru je úžasný :) nevidela som ho síce úúplne celý, len sem tam pár častí, ale skutočne je super :) Anna vyzerá presne tak ako by mala :)

      Odstrániť
  3. Milujem Annu. To by si na mňa nepovedala, čo? :D
    Ale vážne, ja som tú knihu čítala veľa krát, hlavne prvé tri, ktoré sú rozhodne najlepšie i keď u mňa vedie jednotka <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) ale povedala :) sú super, trochu ma nudil diel, kde si väčšinou písali len listy, ale aj ten som prelúskala :)

      Odstrániť