streda 5. novembra 2014

Final Destination Project (4)

„Zní to asi šíleně ale..slyšeli jste o letu 180? O tom klukovi? Je to přesne rok, co se to stalo. Já měla asi stejnou předtuchu.“

Rovnako ako v prvej časti tu máme hromadnú smrť kopy ľudí a potom niekoľko preživších a tak ďalej, rovnako ako v prvej časti. Tentokrát sa však Kimberly vyberie za Clear do psychiatrickej liečebne, aby jej poradila, keďže to všetko kedysi prežila. 
Tam dostáva potrebné informácie, aj keď rozhovor neskončí práve priateľsky. Kimberly tak zisťuje, že smrť si po nich skutočne príde, avšak tentokrát ide akosi v opačnom poradí ako pri prvom raze. Takisto ju Clear upozorní na znamenia, ktoré by si mala všímať... 
Celkovo mi prvý diel pripadá trochu hysterický, všetko sa zabezpečuje, poplašné telefóny, chvíľami možno až moc prehnané reakcie a situácie, ale ako som už tvrdila, pre mňa je dvojka asi najhoršia z týchto všetkých častí, ale nič sa nedá robiť. Čo sa mi však na druhej strane na dvojke páči, je chvíľa, kedy časť preživších príde na to, že sú nejako spojení s ľudmi z letu 180 a vďaka nim sa pred rokom vyhli rôznym momentom, ktoré by sa im mohli stať osudnými.

Opäť prichádza posledné varovanie pre tých, ktorí nechcú vedieť, komu sa kedy čo stane a pripraviť sa tak o zážitok, keby sa jedného dňa rozhodli pozrieť si film.


Shaina, Dano a Frankie

Týchto troch síce Kimberly zachránila pred strašnou haváriou s lietajúcimi kmeňmi stromov, avšak padnú ako obete hneď na konci predtuchy, pretože to do nich rovno napára kamión. Takže si chúďatká veľmi nepohrajú a na druhej strane chvalabou predídu tomu, že ich bude smrť naháňať polku filmu. 

Evan

Čerstvý výherca pekného balíku peňazí síce unikne smrti na diaľnici, ale tá ho dostihne hneď po príchode domov, kedy sa rozhodne uvariť si niečo na jedenie. Popri tomto všetkom sa náznakov toho, že sa udeje niečo zlé, nájde neúrekom a my len čakáme, ktorá vec sa mu konečne stane osudnou. Ja osobne som čakala, že mu ten drvič odpadu zožerie ruku, ale to by ho asi nezabilo a asi by to nebolo ani veľmi originálne, rovnako mu ani nevybuchla mikrovlnka a črepina z nej mu neprerazila krčnú tepnu. Namiesto toho vznikne požiar, Evan stále nemôže vytiahnuť ruku z odtoku, nakoniec sa mu to však nejakým zázrakom podarí a on sa snaží dostať preč po požiarnom schodisku. Unikne obrovskému výbuchu v jeho byte a myslím, že koniec tejto scény už mnohí poznajú. Stanú sa mu osudné práve tie rezance, ktoré vyhodil z okna a zvyšok do dokonalosti dotiahne uvoľnení rebrík. Jeden z kola von.

Tim

Keď vezmeme do úvahy znamenia a opačné poradie a správnu konšteláciu hviezd, tak je Tim ďaľší na rade. Rovnako ako pri väčšine prípadov verím tomu, že všetci svorne očakávame, že sa mládenec udusí rybkou, ktorá mu spadne do úst počas jeho návštevy u zubára. Takisto som potom očakávala, že niečo vletí cez okno a prerazí mu to hlavu. Nič také. Dokonca ani pokazené akvárium nenarobilo veľa škody. Tá sa stane až neskôr, keď Tim už od zubára odchádza a nehodu skutočne zapríčinia holuby ale skôr by som povedala, že Timov záchvat detinského chovania a snaha rozohnať ich. Nie, nenapadnú ho ani nič podobné, namiesto toho sa uvoľní celkom hodný kus skla, ktoré prenášal žeriav a to z nášho milého urobí menšiu kašu. Lebo veď, holuby. No viete ako.

„Na smrt nevyzrajete. Záchrana neexistuje. V lidech vždy bývá nejvíc života krátce před smrtí. Nezdá se Vám? Jenom nový život přemůže smrt. Tvrdí se, že vše má být v rovnováze. Za každý život smrt, za každou smrt nový život. Když se ale objeví nový život, který neměl přijít, může se tím ten seznam zrušiť. Přimět smrt začít znovu.“

Nora

Podľa všetkého je ďaľšia na rade. A nakoniec je tomu skutočne tak. Tentokrát sa ju budú snažiť zachrániť na základe znamenia, ktoré videl Rory a varujú ju tak pred mužom s hákmi. Ten ju však nakoniec nezabije priamo, len sa zachytí na jdednu jeho umelú ruku, z ktorej trčia skutočne dosť veľké háky ale v tomto prípade len na to, aby Nore zachytili cop, o zvyšok tela sa postará výťah, ktorý jej hlavu odsekne a pripraví ju tak o život.

„Je to bezpečný? Někdo to v tomhle autě brzo schytá. A my ostatní budeme v klidu sedět vedle něj, nebo ní.“

Kat

Pri nej tých znamení nebolo nejako extra veľa. Tá rúra ju mohla zabiť hneď, ale napokon si počkala na chvíľu kedy to divák bude čo najmenej čakať. Uvedú nás do stavu, kedy sa rozhliadame po okolí a z ničoho nič. Bum, prásk.

Rory

Kat okrem toho, že si len tak zomrie svojou cigaretou spôsobí menší výbuch novinárskeho auta. To nielenže spôsobí výbuch ale tiež uvoľní časť plotu, ktorý sa na farme na ktorej zastavili nachádza. A úplne nejakou záhadou ten plot letí presne tak ako stál, čiže sa mu podarí preraziť Roryho a rozrezať ho tak na tri časti, ktoré spolu dlho nevydržia a ďaľší zachránený padá na zem v rukách smrti.

Eugene a Clear

Tak o toho sa smrť skutočne krásne pokúšala. Po autohavárii skončil ako jediný zo skupiny v nemocnici, kam ho chvalabohu prepravili bez problémov. V nemocnici to už vša tak jednoducho nejde. Prístroje sa chovajú čudne, posteľ sa pomaly posúva, dvere sa zablokujú nejakou skrinkou. Našťastie má však nemocnica záložné zdroje, ktoré postupne obnovia chod niektorých strojov a na prvý pohľad sa môže zdať, že je všetko zažehnané. To by sme však museli byť v inom filme. Eugen si svoj život o chvíľu predĺžil avšak o chvíľu, a to presne v jednu vhodnú chvíľu, kedy k nemu beží Clear s Kimberly a sexi policajtom. Clear otvára dvere a to všetko spustí akúsi reťazovú reakciu a v izbe nastane výbuch. Obaja tak zomierajú a Kimberly hneď potom uskutoční posledný zúfalý pokus ako zachrániť ich dvoch.

Kimberly sa hodí aj so sanitkou do jazera v snahe zvrátiť plán smrti. Sexi policajt ju však neváha zachrániť a skočí za ňou. Spočiatku ju nemôžu dostať z auta a ona sa vlastne ani nejako extra nesnaží odtiaľ dostať. Napokon ju však nejako dostane von a Kimberly už leží v nemocnici a obaja sa sušia a tešia z toho, ako to všetko skvelo vyriešili a zvládli. Koniec filmu oslavujú na už spomínanej farme na opekačke. Zabudli však na jeden malý detail a ten si akiste nevšimla i časť divákov a to, že po tej nehode zachránil Rory mladíka, ktorý na farme žil, pred televíznym autom. Rodičia sa touto nehodou pochvália ostatným a my len vidíme, ako dvaja prežívší uprú svoj pohľad na Briana, ktorý stojí pri grile, ktorý vybuchuje, letí a ako jeho ruka dopadá na tanier jeho matky. Skutočne podarený záver. 















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára