piatok 9. januára 2015

Môj rok 2014


Nejak mi to nedalo a predsa si aj ja neodpustím také zhrnutie minulého roka. Čo sa týka môjho osobného života a zážitkov, bolo ich skutočne požehnane a myslím, že to bol jeden z najplodnejších rokov na všetky možné zážitky. Pretože som si povedala, že som na výške posledný rok a tak treba využiť všetko čo sa mi ponúka, aby som potom raz vnúčatám mohla vravieť aj nejaké zážitky a nie len ako som čítala knihy a pozerala seriály. Asi by som im nebola veľmi dobrým príkladom čo sa týka verejného života a medziľudských vzťahov. Takže som si tento rok patrične užila. Som na seba vskutku hrdá, že som to dokázala, pretože spoločenské udalosti nie sú u mňa veľmi obľúbené a za tento rok som ich stihla hádam viac ako sa posledné tri roky dokopy. Takže rok 2014 hodnotím len a len pozitívne. Čo sa týka vecí, ktoré sa dajú spočítať jednoduchšie ako pozitívne myšlienky a skvelé zážitky, tu sú: 

Za celý rok sa mi podarilo prečítať 41 kníh, čo je celkom slušný počet vzhľadom na to, ako málo v posledných rokoch čítam (pred cca 7 - 10 rokmi to bola minimálne stovka ročne). 12 028 strán mi prešlo cez ruky alebo cez tlačítka čítačky. Slušné čísla, prihliadnuc ešte aj k tomu, že v Júli a Auguste som sa kníh takmer ani nedotkla a žiadnu neprečítala. Takže som na seba hrdá. Článok o najlepších knihách za tento rok písať nemusím, pre mňa je to jednoznačne prvá trojka Nástrojov smrti

Tak ako sa knihy s radosťou čítali, tak sa s radosťou aj nakupovali. Do poličiek mi pribudlo 34 kúskov, na ktoré som patrične hrdá a na konci Decembra som kvôli nim musela už konečne mierne preorganizovať knihovničku. Aj tak sú tam však narvané chúďatká ako sardinky. Zišla by sa nejaká nová úložňa. Snáď časom keďže s poskytovaním domova opusteným knihám nehodlám prestať.

Za celý rok sa mi podarilo pozrieť 46 filmov, čo je fakt dosť, keď vezmem do úvahy, že v poslednom čase filmy skôr nepozerám ako pozerám. Väčšinou to boli komédie alebo rozprávky. Vďaka priateľovi sa totiž u nás nepozerajú horory, keďže ich nemá rád, čo mne osobne celkom chýba a chcela by som to trochu v budúcnosti napraviť, pretože ja som ich veľkým fanúšikom. Čím strašnejší, tým lepši. 

Seriálová mánia pokračovala aj tohto roku. Niektoré seriály skončili, niektoré začali a niektoré som pozrela celé, hlavne tie jedno - dvoj sériové, keďže ešte nechcem začínať nič čo by malo nejako extra veľa sérií, na to bude čas neskôr. Dokopy som teda napozerala 676 častí z rôznych seriálov. Myslím, že je to celkom slušné číslo a keď ho vynásobím 30 čo je cca priemerný čas jednej časti a vydelím, dostanem 338 hodín, ktoré som strávila čučaním na obrazovku notebooku a hltaním príbehov seriálových postáv. 

Celkom pekne sa nám tento rok darilo aj v hľadaní kešiek. Dokopy sme našli úžasných 109 krabičiek, pričom celkový počet je na našom konte 289. V 2015 to hádam dotiahneme minimálne na tú tristovku ak nie aj viac. Taktiež som ohľadom kešovania na tento rok hrdá, pretože sme založili vlastné tri kešky, na ktoré sme patrične hrdí a chvalabohu sa im zatiaľ darí a ohlasy na ne sú tiež veľmi pekné, čo nás teší. Radosť čítať názory ostatných ľudí, hneď to tak zahreje pri srdiečku, že ste ich poslali na nejaké pekné miesto a oni mali pekný zážitok.

Poslednú položku tvoria tradične kilometre, ktoré asi po skončení školy rátať prestanem, pretože ináč nejako veľmi necestujem. Uvidíme. Tento rok som ich nazbierala 20 248, čo je na môj vkus aj trošku dosť. Nie je síce takmer nič v porovnaní s tým koľko ročne nabehá môj otec na kamióne, ale pre mňa ako pre študentku je to fakt dosť. Radšej to ani nejdem prerátavať na hodiny strávené vo vlaku, ešte by som odpadla náhodou.

Takže to je všetko. Môj rok 2014 v číslach. Neostáva mi nič iné len dúfať, že tie čísla budú tento rok menšie, niektoré zase väčšie ale každopádne, že ja budem šťastná a spokojná. To isté samozrejme prajem aj Vám všetkým, ktorí ste prišli až na koniec tohto článku a tiež tým, ktorí sú takí zlatí a na môj blog sa sem tam nepravidelne vrátia. Veľmi si cením každého jedného, kto tu strávi aspoň trochu času, prečíta si nejaký článok alebo nechá komentár. Ďakujem všetkým a v novom roku teda veľa článkov, kladných reakcií, komentárov, vyhratých súťaží, usporiadaných súťaží a čo si len každý praje. :)

4 komentáre:

  1. Pekné čísla. Ale rozmýšľam, ako si ty počítala tie seriály a filmy. Robila si si počas roka nejaké čiarky? A 338 hodín, to je teda hodne :D Ja to pre istotu radšej nerátam, lebo by ma asi urvalo :D
    Mám otázku: Čo sú to kešky? U nás sú kAšky kvety, ale kešky... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Robím si čiarky :D možno to je šialené, ale zaujíma ma to, tak si robím fakt čiarky :D kešky sú poklady :) bude článok :)

      Odstrániť
  2. Počuj, nemohla by si o tom keškovaní napísať nejaký namotávajúci informatívny článok? :D Znie to dobre, no páčil by sa mi nejaký ucelený článok. Viem, že môžem gúgliť, ale prosto... Rada by som to čítala od teba. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej hej :D ja už sa na to chystám, len to ešte nejako musím dopísať :D a sa mi sem tam nechce, sem tam neni čas :D ale je to v štádiu prípravy :D

      Odstrániť