piatok 6. februára 2015

24 hodinový read-a-thon

Konečne som sa dokopala k článku o tejto akcii. Našla som ju dosť zavčasu pred jej konaním na blogu jeho autorky Terry, pričom ma tento nápad zaujal hneď a nezapochybovala som ani na chvíľu, že sa do neho pustím. Nakoniec som nebola sama, pridala sa ku mne moja sestra, ktorú tento nápad tiež nadchol a rozhodla sa do toho ísť so mnou. 


Prípravy začali už večer v obchode. Nakúpili sme si čipsy, nejaké sladké veci, po dva Monstery, nejakú kolu a jedlo, aby sme boli na 24 hodín dostatočne zásobené a aby sme sa mohli plne venovať čítaniu. Hneď potom nasledoval výber tých pravých kníh. Nemali sme veľké oči, bolo nám jasné, že nebudeme čítať každú minútu a že neprečítame tisíc strán. Ja som si teda vybrala Poslední rituál a sestra Inkarceron. Do polnoci sme potom ešte pozerali seriál a čakali sme kedy hodiny ukážu 00:00 a my budeme môcť začať s naším prvým 24 hodinovým maratónom.

Hneď ako odbila polnoc schmatli sme do rúk knihy a pustili sme sa do toho a skutočne sme sa venovali len čítaniu. Končili sme totálne unavené o pol šiestej ráno, ja s nejakým dvesto stranami, sestra so stotridsiatimi. Celkom výkon, ani som nečakala že toľko vydržíme. Sestra potom spala pekne do desiatej, ja som vstávala o siedmej, keďže som ešte musela k lekárovi. Od jedenástej sme potom pokračovali pekne v čítaní a snažili sme sa čítať fakt čo najviac aj napriek niektorým rušivým elementom (priateľ 1, priateľ 2, mama, pes), dokonca nám prekážkou nebolo ani jedlo, ani vaňa ani nič iné, snažili sme sa čítať a nevšímať si okolie. 

V konečnom dôsledku sa mne podarilo prečítať celú Yrsu a sestra skončila niekde tesne pred koncom. Boli sme rady, že sme strávili nejaký čas spolu, že sme sa konečne venovali dlhšiu dobu len a len knihám a že sme prečítali tak veľa. Sme neskutočne rady, že sme sa zapojili a autorke projektu ďakujeme! Určite nebudeme váhať a raz si to určite zopakujeme. 



2 komentáre:

  1. :D Tak to je mazec :) To někdy taky s někým zkusím :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne! :) teraz sa chystá druhý v apríli myslím :)

      Odstrániť