štvrtok 28. mája 2015

28. 5. 2015 alebo Vytúžené voľno 2

Konečne! Tri roky úmorného štúdia sú konečne za mnou a ja si môžem hrdo začať písať pred menom titul Bc.. Viem, že pre mnohých je to v podstate nič a niektorí to ani len nerátajú ako ukončenie štúdia. Dovoľte, aby som to teda objasnila, medzi nami sestrami je to tak, že v podstate väčšina z nás išla na školu len preto, lebo sestry dnes už musia mať na vykonávanie svojho povolania vysokú školu. Keby nie, nepáchneme tam ani keby čo bolo. Ale keďže systém slovenského vzdelávania nás k tomu donútil, tak sme pekne 3. 9. 2012 naklusali na zápis do prvého ročníka a 18. 5. 2015 na ústne štátnice, ktoré som chvalabohu úspešne spravila a zakončila tak najhoršie skúšky svojho života so samými Ačkami (jasné, pochválim sa, keďže v živote tie známky nebudú nikoho zaujímať). Takže sme si urobili čo sme museli a s väčším i menším nadšením sa začíname pomaly ale isto vrhať do sveta dospelých a pracujúcich osôb.

Mnohí z nás si ešte chcú externe dorobiť magisterské štúdium, ktoré nám síce na plate nepridá, ale vzhľadom na to, že ho predĺžili na tri roky, rozhodli sme sa teda viacerí, že to radšej urobíme, nech už to máme, kým sú to ešte len dva roky, predsa len školné 900€ na semester je pekná suma. Takže aj napriek tomu, že som neskutočne šťastná, že sa mi podarilo zvládnuť jeden obrovský medzník v svojom živote, asi sa pustím do ďalšieho. Stále ešte čakám na dopis o prijatí/neprijatí a stále neviem, či budem mať peniaze a záujem v tom pokračovať. Čo však určite viem, že po dvoch rokoch praxe si urobím špecializáciu, ktorá mi narozdiel od Mgr. pridá nejaký ten peniažtek aj na plate.

Takže teraz si užívam voľné dni, kedy konečne nemusím myslieť na to, koľko učenia by som mala zvládnuť, moja hlava konečne trochu oddychuje. Aj keď na jednej strane ešte myslím na to, aké to bude, keď nastúpim do pracovného pomeru. Ale zatiaľ mám celý jún na návštevy lekárov, čítanie kníh,sledovanie filmov a seriálov, nosenie dlhých nechtov a užívanie si posledných prázdnin v živote. A potom promócie a rýchly skok do roboty. 

2 komentáre: