streda 13. mája 2015

Aktuálne seriálové dianie ¤ 13

Nič sa tu nedeje, keďže sa učím, teda skôr bude väčšia pravda, ak napíšem, že by som sa mala učiť na pondelkové štátnice. Ale zrazu je všetko zaujímavejšie. Veď to poznáte. Aby to tu nezývalo prázdnotou, hodím sem aspoň dačo, aby som sa po tom "veľkom dni" mohla vrátiť v plnej sile a dobehnúť zameškané. Začnem hneď zkraja seriálom Forever, ktorý si pobudol jednu sériu na scéne a hneď ho aj ukončili. Uznávam, že to nebol najlepší seriál na svete, ale bude mi za postavami smutno. Príbeh sa však počas prvej série vyvíjal spočiatku trochu ostýchavo, potom to nabralo trochu na obrátkach a boli chvíle kedy som sa dokonca nevedela dočkať novej časti! To však rýchlo pominulo a onedlho bolo oznámené ukončenie seriálu. Chvalabohu bola prvá séria aj slušne ukončená, neostalo to nejak otvorené, že by to človeka potom štvalo. Takže som rada, že som sa do toho seriálu pustila a rovnako som rada, že ho ukončili v pravý čas a nenaťahovali divákov niečím priemerným. 

Jeden seriál z watchlistu odišiel, mnohé majú prestávku, takže je najvhodnejší čas začať s niečím novým. Medzi úplné novinky (aj vo vysielaní) patrí iZombie, ktorému ešte stále dávam šancu, ale je to bieda, takže po prvej sérii ho asi vyradím. Taktiež sem patrí Lizzie Borden Chronicles, z ktorého som zatiaľ videla len jednu časť. Tá ma navnadila na ďalšie a uvidím, čo sa stane, keď ich pozriem. Či ma to bude lákať, alebo to dopadne ako s iZombie. Medzi ďalšie novinky, avšak už ukončené patrí Parks and Recreation, ktoré som začala pozerať kvôli Chrisovi Prattovi, ale nejak sa mi to zapáčilo, takže minimálne prvú sériu si pozriem celú a objavila som aj seriál Mercy, ktorý má len jednu sériu a ja som nevidela ešte ani jednu časť. Som teda zvedavá, čo to bude zač. Či budem na konci prvej série plakať, že chcem viac, alebo budem rada, že to tak skoro skončilo. 

K očakávaným seriálom môžem zaradiť Pretty Little Liars, kde posledná séria podľa mňa skončila len prednedávnom a už tu máme odpočítavanie do nových častí. Už len 21 dní! A bude to tu, celkom sa teším, keďže posledná séria skončila relatívne napínavo a som zvedavá, ako sa to bude vyvíjať s príbehom ďalej, aj keď na druhej strane som už tiež pomaly zvedavá, kedy a ako seriál ukončia. Knihy som totiž nečítala, skončila som pri tretej časti a potom som zistila, že v dosť veciach sa nezhodujú so seriálom, ktorý som už mala v tej dobe slušne rozpozeraný. Rozhodne sa po seriály pustím do kníh a zistím, ako to teda vlastne pôvodne bolo napísané. Taktiež túžobne očakávam Under the Dome, na ktorý si musíme počkať už len 44 dní a bude to tu, rozhodne si myslím, že po tom, čo sa udialo v tretej sérii, sa máme na čo tešiť. 

Teraz nasledujú informácie o Bones a Grey´s Anatomy, takže prosím tých, ktorí nevideli posledné cca 3 - 4 časti, nech nečítajú, bude sa tu spoilerovať
Bones ma potešilo novým očakávaným prírastkom. Už som o tom niekde čítala, resp. o tom, že herečka je tehotná a diváci sa len dohadovali, ako to scenáristi zapracujú do seriálu a či vôbec sa to nejako prejaví na seriály. Prejavilo. V nedávnej časti si Temp urobila tehotenský test, ktorý bol pozitívny, ach tá ich radosť. Ani neviem, čo mi robilo väčšiu radosť, či keď ešte neboli spolu a bolo tam všetko to napätie a iskrenie alebo teraz, keď sú spolu šťastní. No radosť pozerať. 
GA ma na druhej strane dohnalo k slzám. Smrť McDreamyho som nečakala absolútne, hlavne preto, že mal podpísanú zmluvu na ďalšiu sériu. Počas celej doby seriálu sa toho udialo mnoho, veľa postáv seriál opustilo, ale odchod tejto postavy ma dostal asi najviac. Derek, ktorý tam bol od prvej časti, ktorý mal úžasný vzťah s Meredith, Zolu a všetci ho mali radi a navyše sa vrátil...ach jaj. To sa proste nemalo stať. Darmo písali, že to bude priestor pre Meredith, aby začala nový život a že sa jej otvárajú nové možnosti. Nie, nie. Ja to rozhodne vidím inak, ale čo sa dá robiť. 


Takže, neostáva mi nič iné, len konečne vypnúť komp a ísť sa učiť. Ale ako sa poznám, stihnem popri tom pozrieť prvú sériu seriálu Mercy a v sobotu novú časť GA, keďže sa séria pomaly chýli ku koncu a ja som zvedavá, ako to sa to teda skončí. Aj keď mi je jasné, že Dereka k životu už neprivedie nič, ale možno sa stane niečo aspoň trochu pozitívne.

2 komentáre:

  1. Na iZombie jsem se původně chtěla podívat, ale předtím než jsem se k tomu dostala, jsem na to četla jen samé negativní názory.. takže nic.. Taky čekám na PLL, i když už mě to až tak moc nebaví a už to podle mě až moc překombinovali.. Ale konečně vychází nové díly Game of Thrones, takže každý týden vyhlížím nový díl.. No a ještě dokoukávám Skins, a tenhle seriál můžu jen doporučit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ak nie si mega obrovský fanúšik zombíkov, nekukaj, myslím, že sa to neoplatí :) s PLL máš pravdu, ale už sa seriál pomaly snáď skončí, takže by bola škoda nedopozerať ho :) GoT nekukám, odhodlávam sa prečítať najprv knihu :D a Skins vyzerá zaujímavo :) dávat do watchlistu :D

      Odstrániť