nedeľa 31. mája 2015

Goodbye Máj 2015

Máj bol teda udalosťami a "veľkými" okamihmi priam preplnený. Hneď na začiatku sme oslávili neviem koľký krát sestrine narodeniny. Na druhý deň, aby sme sa zotavili z opice sme absolvovali Tarzániu (také to lezenie po lanách) ja som sa však radšej iba prizerala zo spodu a nechala to na skúsenejších. Stihla som znova objaviť a niekde aj znova stratiť čaro a radosť z jumpingu. Absolvovala som, chvalabohu úspešne, praktické štátnice, chvalabohu som si vytiahla interné oddelenie a zvyšok som už nejako doklepala. A hneď potom som sa mohla začať učiť na ústne štátnice. Popri učení sa mi podarilo pozrieť celý seriál Mercy, byť s priateľom, užiť si pobyt doma a napokon v nervoch a prianí rýchleho priebehu som sa dostavila na štátnice. Priznávam, že to skutočne boli nervy a že som sa nevedela dočkať momentu, kedy to konečne bude za mnou a nech už je výsledok hocijaký. Napokon som ale mala oveľa, oveľa viac šťastia ako rozumu, lebo som si vytiahla skvelé otázky a bol pokoj. Trojročné štúdium ukončené. Patrične sme to so spolužiačkami oslávili o pár dní v Slovak Pube v bielych tričkách. Hneď na to prišlo sťahovanie a balenie vecí z intráku, naloženie do auta, vyzdvihnutie ocina, "skúška" slávnostného obedu a dlhá cesta domov. Taktiež sme využili lacné lístky do aquaparku, ktoré sme mali z báječnej ženy. Strávili sme tam celý deň a užili sme si ho do aleluja. Sauny, bazény, tobogány, polievka, obžieranie nôh rybičkami, proste všetko možné, čo sa len dalo, sme využili. Cez týždeň ešte nasledoval guláš u babky, ktorý sme varili pod dvomi slnečníkmi a igelitom, lebo pršalo, ale podarilo sa ho dovariť a následne aj úspešne skonzumovať. Napokon ešte obed s priateľovou rodinou, lebo aj on úspešne zoštátnicoval, takže koniec mesiaca sa niesol v znamení neskutočného obžerstva. Ale bol to super mesiac. 


Vzhľadom na množstvo učenia, ktoré som musela zvládnuť som neprečítala tento mesiac žiadnu knihu. Pretože som mala dosť všetkých tých poznámok a aj keď je to možno hanba, ale už sa mi vonkoncom nechcelo po učení hľadieť ešte do ďalších kníh. Neprečítala som žiadnu knihu, nekúpila som si žiadnu. No bieda. 

Lepšie na tom boli filmy a seriály, to boli predsa len také oddychovky. Filmov sa mi podarilo pozrieť 5. Memento, ktoré navrhol priateľ a ktoré bolo celkom pozerateľné. Teória všetkého, čo bol celkom zaujímavý film a obaja sme ale ostali na konci trochu vyhúkaní, z toho čo sa tam vlastne odohralo. (Ne)zadaní, ktorý som chcela vidieť ja, lebo som myslela, že to bude dobrá komédia a vlastne to aj bola dobrá komédia, nič extra, ale pobavila a neurazila a hlavne nebola plná tých hlúpych grcajúcich a prdiacich vtipov. Avengerov si už poriadne nepamätám, hrala som sa pri nich hru a Znamenia išli včera večer v televízii a ja ako fanúšik Joaquina Phoenixa som to predsa musela vidieť. 


Sledovanie seriálov mi šlo úplne skvelo. Videla som dohromady 60 dielov. Najviac som videla zo série Mercy - 22 častí, čo je vlastne aj celý seriál, keďže mal iba jednu sériu, čo ma neskutočne naštvalo! Hneď za ním je novoobjavený Parks&Recreation, z ktorého som videla 13 častí. Potom je to Bones, s 5timi časťami, Nurse Jackie so 4. Po tri časti som videla z Lizzie Borden Chronicles, Grey´s Anatomy a Once Upon a Time. Nakoniec je to Bates Motel a iZombie s 2ma a Forever s jednou časťou, ktorá bola aj zároveň ukončením celej série a seriálu, keďže ho kompletne zrušili. 


Znova sme začali trochu keškovať, keďže počasie je tomu skutočne naklonené. Našli sme jednu prenádhernú v LM a jednu v neďalekej dedinke. 2 na prechádzke so psom v Poprade a dnes - posledný májový deň sme si tiež trochu spríjemnili tromi objavmi a ja dúfam, že som nedostala z tej vysokej trávy nejakého kliešťa. Dokopy to bolo za máj 7 nájdených skrýš a po dnešnom "zalogovaní" hrdo oznamujem, že sme dneškom dosiahli hranicu "300" nájdených keší, na čo sme skutočne hrdí.

Kilometre sú asi posledné také početné, keďže moje cestovanie do BA, aspoň to pravidelné cestovanie sa skončilo spolu s mojou školskou dochádzkou. Tento mesiac to teda bolo 1524 kilometrov.

2 komentáre:

  1. Ten první odstavec mě pobavil :D. Na filmu Teorie všetkého (napíšu to slovensky) jsem byla, a byl úžasný. Emotivni, ale zároveň jsem slyšela lidi, jak říkají: "Tak to na tom Hawking není zas tak špatně"... No, nekomentuji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Ďakujem. Áno TV bol skutočne úžasný film, ani som nečakala že to bude až také dojímavé a citové, skôr som pôvodne čakala niečo len také, o jeho odbore a úspechoch a pritom tam úplne úžasne ukázali aké to bolo v jeho živote a ako to znášala jeho žena... Úžasné

      Odstrániť