streda 31. júla 2013

Zo starej knižnice (5)


Každý z nás má knihy, ktoré čítal predtým ako sa dostal k blogom a k internetu, tvoria súčasť našich životov. Myslím, že nie je na škodu tieto knihy vytiahnuť na svetlo sveta rovnako knihy, ktoré čítame teraz, venovať im kúsok na našich blogoch a možno tak sledovať ako sa vyvíjal náš čitateľský vkus počas nášho dospievania.
 
 Jedna z mojich najmilších kníh. Dostala som sa k nej náhodou prostredníctvom iných kníh od Hohlbeina a absolútne som sa do nej zamilovala. Jediné čo ma mrzí, že som sa na oficiálnych stránkach dozvedela o pokračovaniach a na slovensku som na ne zatiaľ vôbec nenarazila, vlastne už nikde inde. To je jediná chybička na tejto úžasnej knihe, ktorú odporúčam malým i veľkým, ale skôr asi malým. Aj keď pre mňa je to už roky jeden z najnádhernejších zaľúbených príbehov.
 

Názov: Dračie údolie - Objavenie

Autor: Heike a Wolfang Hohlbein
Vydalo: Epos
Rok: 2003
Ilustrátor:  -
Hlavná postava: Rebeka
Vedľajšie postavy: Peer, Tom

Rodičia sú strašní! To si pomyslí Rebeka, keď sa dozvie, že musí odísť do internátu. No sotva pricestuje do Dračieho údolia, neverí vlastným očiam. Víly poletujú medzi kvetmi, jednorožec cvála po rozkvitnutej lúke a je tu aj tajomný mladík Peer, ktorého okrem nej nevidí nik. Vari to všetko súvisí s krajinou Rozprávkového mesiaca, o ktorej sníva Rebeka, a so starým čarodejníkom Themistoklesom? Keď sa Rebeka pokúsi vyriešiť tajomstvo Dračieho údolia, začne sa pre ňu fantastické dobrodružstvo...

Z môjho zošitka:
(pozor obsahuje spoiler!!)
Úžasná kniha o dievčati - Rebeke, ktorú rodičia na jej "nepotešenie" pošlú do internátnej školy. Už pri ceste tam Rebeka zistí, že so spolužiakmi to nebude žiadna sláva. Cestou však natrafí aj na chlapca, ktorý neprehovorí a tak isto si ani jeho nikto nevšíma. Rebeka však áno. A vídava ho hocikedy. Nakoniec Rebeka objaví dávne tajomstvo Dračieho údolia a spolu s ním aj o Peerovi, tajomnom chlapcovi, ktorého vidí len ona. A zistí prečo je zakliaty a aj to ako ho vyslobodiť. Rebeku však zabijú ale Peer však na jej záchranu obetuje kúsok zrkadla a tým zmarí svoju šancu vrátiť sa medzi živých.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára