štvrtok 30. októbra 2014

Final Destination Project (2)

„Já to viděl. Nevím, prostě jsem to viděl. Viděl jsem ho na ranveji, jak vzlétá. Viděl jsem to z okna, viděl jsem zem a kabina se roztřásla, pak se levá strana utrhla a potom letadlo vybouchlo. A bylo to skutečný jako když se to vážně děje, chápete?“

Kto zomrie, ako zomrie, koľký v poradí, kto prežije?

Na začiatku to býva vždy rovnaké. Umrú všetci. Čo je dosť mätúce, ale pri Nezvratných osudoch to proste tak býva. Ak ste však pri sledovaní prvého filmu ešte neskúsených divákom, nepochybne V8s to prekvapí. Film nebeží ešte ani dvadsať minút a lietalo padá k zemi. Neviem si predstaviť ako by tento film mohol pokračovať, keby sa to všetko neukázalo len ako nejaká zázračná vidina jedného z cestujúcich.

Po tejto skvelej úvodnej scéne, pár hysterických výstupoch a srdcervúcom smútočnom obrade a rozlúčkou si na režisérsku stoličku sadá smrť a my sa môžeme kochať pohľadom na to, ako všelijako môžu ľudia umrieť.

Ten, kto film ešte nevidel má poslednú šancu na to, aby zatvoril červeným krížikom tento článok, pretože to, čo bude nasledovať nie je nič ako nehanebné opisovanie toho, čo sa vo filme stalo a mohlo by to niektorým možno pokaziť zážitok, takže toto je posledné varovanie!


Tod

Mám rada herca, ktorý hral túto postavu, pretože v staršom veku je to skutočný fešák, dúfala som teda, že sa vo filme objaví čo najdlhšie a ja sa budem môcť kochať pohľadom naň. Nič také sa však nekonalo. Tody, ktorému v lietadle zahynul brat je na rade prvý a divák takmer od začiatku vie, že sa niečo deje. Predsa len, keď sa večer poberie do prázdnej kúpeľne, je tam náznakov hneď niekoľko. Zvláštna voda na podlahe, alebo tá žileta, ktorú vezme do ruky a a nožničky, ktorými si ide vystrihovať chlpy z nosa. Úprimne, už som videla ako sa mu šmykne na tej vode a tie nožničky sa mu zapichnú do hlavy, alebo ako ho kopne elektrina, keď išiel dať do zásuvky to rádio. Nič sa však nedeje. Odhrnie záves v sprche a nevinne začne zvešiavať prádlo, v tomto momente by ma fakt nenapadlo, že sa mu šmykne a on sa zamotá do šnúry na prádlo, pričom sa z nej v šmykľavej vani nebude vedieť dostať. Hotovo, pár minút a je po všetkom a tajomná voda zmizne z miesta činu.

Terry

Alex s Clear po nočnom rozhovore s tajomným černochom v márnici zisťujú, že aby sa pokúsili oklamať smrť, musia si všímať znamenia, Clear mu spočiatku neverí a Alex si zatiaľ všimne odraz idúceho autobusu vo výklade kaviarne. O chvíľu úplnou náhodou stretávajú Terry a Cartera, ktorý prechádzajú okolo a zastavia sa pri nich. Stretnutie ako inac dôjde až do hádky, kým Terry nestratí nervy a nezačne všetkým dohovárať, pritom si ani nevšimne ako a dostane sa až na cestu. Tu sa k slovu dostáva už spomínaný autobus... 


Slečna Lewtonová

Ach tá mi s tou svojou paranojou šla tak nervy, pri nej som len čakala, kedy bude na rade. Nakoniec to dopadlo celkom pekne. Hodnú chvíľu sme pozorovali čo všetko sa potencionálne môže stať popri jej varení čaju. Nakoniec sa nejakou „náhodou“ ocitá v polohe ležmo na zemi a pozerá ako na ňu padá nôž a to tesne potom, ako ju do krku zasiahla črepina z monitoru počítača, do ktorého predtým veľkoryso nakvápala alkohol a on vybuchol. To všetko je zavŕšené ohňom, kotrý nejako preskočil z počítača, spojil sa s horiacim šporákom a stoličkou, ktorá na ňu padne a zatlačí nôž hlbšie. Koniec

Billy

Po skutočne šialenej jazde s Carterom, kedy si myslí, že on je na rada, odstaví Carter auto na želežničnom priecestí. Všetci z auta vysútpia, iba Carter nie, ten napokon zisťuje že je v aute uveznení a nepodarí sa mu ani odopnúť pás ani otvoriť dvere. Tu mu prichádza na pomoc Alex, ktorému sa ho podarí zachrániť. Vlak zatiaľ prechádza a znenazdajky odstrelí kúsok plechu, ktorý bol na koľajniciach a ten odsekáva Billymu hlavu. Smrť tak vlastne Cartera preskočí a poradie je narušené.

Týmto sme takmer vyčerpali náš zoznam. Smrť si bude naďalej zahrávať s Clear i Alexom, obaja sa jej ale nejako vzpriečia a prežijú všetky možné i nemožné nástrahy. Film končí happy endingom a trojica preživších študentov sa konečne vydáva na výlet do Paríža, kam sa kedysi nedostali. Tentokrát je let bez chyby a my nakoniec vidíme Alexa, Clear a Cartera ako sedia v Paríži v kaviarni a pripíjajú si na mŕtvych spolužiakov, spokojní s tým, ako oklamali smrť a žijú šťastný život. Keď tu zrazu... Finálnu scénu prezrádzať nebudem, to už by bolo príliš.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára