utorok 2. októbra 2012

Boy: Keď preskočí iskra

 "S. Hertzog privolal ochranku. 
Ochranka mu dala koláč."
Názov: Keď preskočí iskra
Originál: Boy meets girl
Autor: Meg Cabot
Vydalo: IKAR, 2009, 368 strán  

Séria: Boy ¤ 2
Kniha Keď preskočí iskra voľne nadväzuje na knihu s názvom Môj sused je božský!. Takisto sa odohráva na pôde novín New York Journal, hrdinka Kate Mackenziová je personálna referentka na oddelení ľudských zdrojov a pracuje pod despotickou tyrankou Amy Jenkinsovou. Kate spáva na gauči u kamarátky Jen, lebo sa rozišla s priateľom, ktorý sa ani po desiatich rokoch známosti nechcel oženiť. Mladé dievča nemôže v celom New Yorku nájsť vhodnú garsónku. Myslí si, že už to ani nemôže byť horšie, ale môže... Tyranka ju donúti, aby vyhodila najobľúbenejšiu pracovníčku jedálne, ktorá však vzápätí zažaluje noviny pre neoprávnené ukončenie pracovného pomeru. Kate musí vypovedať ako svedok pred Mitchom Hertzogom, potomkom jednej z najbohatších právnických rodín na Manhattane. Tento muž zosobňuje všetko, čo Kate nenávidí..., ibaže má milý úsmev a telo ako Apolón. Kate Mackenziová ani náhodou nečaká, že pri súdnej arbitráži nájde lásku. Ale také čosi sa stáva..., keď chlap stretne kočku.

Knihy od Meg Cabot mám veľmi rada. Túto som tak ako všetky predošlé "zlhtla" takmer na jeden šup. Nemôžem si pomôcť, ale tie knihy sú proste také "čtivé" (neviem ako to vyjadriť, resp. nájsť vhodné slovo), jednoducho obraciate stránku za stránku, hltáte písmená jedno za druhým a nemôžete sa ich nabažiť. Asi tak si pripadám pri jej knihách.

Príbeh Kate, je rovnako ako v prvom diely písaný takmer výlučne cez internetovú korešpondenciu, sem tam sa objaví nejaký zápis z denníka alebo od hocikiaľ. Čo ma vždy zo začiatku trochu rozčuľovalo, ale keď som sa začítala, pomaly som to nevnímala. Fascinujúce je, že človek by si myslel, že sa pri takejto forme písania nedozvie všetko, ale opak je pravdou. Postavy si mailujú hádam aj o tom kedy idú na wc a čitateľovi tak neunikne ani chvíľka.

Kate ako hlavnú postavu si človek obľúbi hneď, rovnako aj jej kamarátku Jen a popri nich aj pani Lopezovú, ktorá im pečie koláčiky. Naopak, presne si viem predstaviť Amy ako tyranku a dokonale ju zaradiť medzi ľudí, ktorých nemám rada. Bez problémov. Myslím, že opisy postáv Cabotovej idú, proste vždy ju zaradí niekam, kam presne patrí a čitateľa ani len nenapadne namietať.

Príbeh je podobný ako v prvej časti. Až na tú časť tesne pred koncom. Opäť sme pri tej mojej "neprávosti", ktorú právom nenávidím. Ale už, keď sa to všetko začalo som tajne dúfala, že sa to vyrieši a voilá, tak ako v každom poriadnom príbehu je neprávosť napravená a potrestaná. Veľké plus.

http://unthirsty.com/images/rating-no-star.png?1253646666http://unthirsty.com/images/rating-no-star.png?1253646666http://unthirsty.com/images/rating-no-star.png?1253646666http://unthirsty.com/images/rating-no-star.png?1253646666

Meg proste môžem...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára