streda 17. júla 2013

Zo starej knižnice (3)



Každý z nás má knihy, ktoré čítal predtým ako sa dostal k blogom a k internetu, tvoria súčasť našich životov. Myslím, že nie je na škodu tieto knihy vytiahnuť na svetlo sveta rovnako knihy, ktoré čítame teraz, venovať im kúsok na našich blogoch a možno tak sledovať ako sa vyvíjal náš čitateľský vkus behom nášho dospievania.

Tretia časť spomienkového špeciálu patrí jednej z mojich prvých detektívok - Adriane, musím priznať, že na tú dobu to bolo pre mňa niečo skutočne skvostné a napínavé, niečo čo som nezvykla čítať a o čom som ani len netušila že by také knihy mohli existovať. Och aká som bola vtedy sveta a hlavne kníh neznalá. 

http://www.mestskakniznicabojnice.sk/katalog-knih/obrazky/027/027657.jpg Názov: Adrianin prvý prípad 
Autor: Jela Mlčochová
Rok: 1996
Vydavateľstvo: Arkus

Hlavná postava: Adriana
Ostatné: Nikoka, Karolína

Adrianin príbeh začína nenápadne - pozeraním seriálu. Adriana si myslí, že v ich meste sa nič zaujímavé nedeje, ale jedného dňa z galérie zmizne vzácny obraz. Adriana sa rozhodne, že obraz vypátra. Popri hľadaní odmieta pozerať na divadelné predstavenie svojej sestry Nikolky, ktorá našla divadlu novú oponu. Keď sa chýli príbeh ku koncu, na naliehanie sestry si Adriana divadielko pozrie a zistí, že opona je vlastne ukradnutý obraz. (Opäť môj opis, trošku spoleroidný, ale čo už)

Z galérie neďaleko domu, v ktorom býva dvanásťročná Adriana, zmizne vzácny obraz. Adriana sa rozhodne, že ho nájde, vzápätí však dôjde k nevysvetliteľnej dopravnej nehode, do mesta prichádza zlatý mercedes a na scéne sa objaví tajomný Kapitán a neznámy cudzinec. Okrem toho vyjde nejavo, že v záhrade za Adrianiným domom sa v noci dejú čudné veci a že do prípadu je zapletená i jej staršia sestra Karolína. Čo teraz? Prípad sa čoraz viac zamotáva, kdekto je podozrvivý a možných vysvetlení je viac ako dosť. Koniec je však úplne nečakaný a prekvapujúci...(martinus.sk)

2 komentáre: