piatok 15. februára 2013

Darren Shan - Spojenci noci (The Saga of Darren Shan ¤ 8)

"Hodili jsme promarněnou šanci za hlavu, naostřili jsme zbraně, rozloučili se s Evannou a přáteli z panoptika a zase se vydali na cestu, rozhodnuti uspět víc než kdy jindy..."

Názov: Spojenci noci
Originál: Allies of the Night
Autor: Darren Shan
Vydalo: ALBATROS, 2008, 168 strán

Séria: The Saga of Darren Shan ¤ 8

Darren Shan a jeho spojenci se při svém pátrání po Pánovi vampýrů dostávají do rodného městečka pana Hroozleyho a zdá se, jako by se historie opakovala - opět se objevují mrtvoly bez jediné kapky krve. A když se Darren setká se školním inspektorem, začne se odvíjet nit podivných a hrůzostrašných událostí, které doženou Lovce až na pokraj sil. Podaří se jim odhalit a přemoci všechny zlé síly, které se postaví proti nim?

Darren a pán Hroozley sa spolu s Harkatom a Vandžou Pochodem, ktorí sa vracajú do rodného mesta pana Hroozleyho. Vracajú preto, pretože sa tam už raz objavili v jednej z predchádzajúcich kníh aby porazili zlého vampíra a teraz sú späť. Opäť sa totiž objavujú mŕtve telá a pôvodca sa nevie nikde nájsť. Naši odvážlivci teda pátrajú na vlastnú päsť, avšak akosi sa im nedarí, dokonca sa zdá, akoby im niekto hádzal pod nohy polená, aby im ich robotu urobil ešte ťažšou.

Osobne ma dej tejto knihy potešil, nakoľko sa objaví niekto u koho som chcela, aby sa do príbehu vrátil a jednak aj nepotešil, keďže príchod jednej postavy vystrieda odchod druhej. Myslím, že takto to povedať môžem bez toho, aby som niečo veľké prezradila. Obe tieto zmeny som však privítala, nakoľko nás v deji posunuli aspoň trochu dopredu.

Diel sa tentokrát zameriava predovšetkým na Darrena samotného a to ako zvláda život sám bez p. Hroozleyho, ktorý sa musí na nejaký čas vzdialiť. A že ho zvláda celkom bravúrne. Až na ten koniec. Ten ma zase raz prekvapil. Neviem prečo sa tie najnapínavejšie scény musia umiestňovať práve na koniec. Asi aby som sa pustila do pokračovania, čo teraz bezpochyby urobím.

 

Celkom dosť nových postáv a takisto zvratov, ktoré takmer nikto nečaká.

Súčasť projektu: 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára